Dacă nu aveți un salariu regulat, poate fi dificil să vă calificați pentru un împrumut. Dar există modalități de a vă dovedi solvabilitatea dincolo de un W-2, inclusiv cosemnarea, surse alternative de venit și garanții.

Dacă te străduiești să îndeplinești statul de plată, fii Credite nebancare pentru restantieri sincer cu privire la situația ta. Asigurați-vă că vă revizuiți opțiunile și luați o decizie potrivită pentru dvs.

Colateral

Când oferiți garanții, cum ar fi o mașină sau o casă, în schimbul unui împrumut, creditorul poate confisca acel activ dacă nu reușiți să plătiți datoria. Acest lucru ajută la protejarea mizei financiare a împrumutătorului în împrumut și îi face mai confortabil să-l ofere persoanelor cu un istoric de credit mai puțin decât perfect sau cu venituri mici.

Garanția permite, de asemenea, creditorilor să ofere împrumuturi la rate mai mici ale dobânzii, deoarece riscul este atenuat. Acest lucru este valabil mai ales în cazul împrumuturilor garantate, cum ar fi creditele ipotecare rezidențiale și împrumuturile auto. Pe lângă garanții, creditorii pot solicita alte tipuri de documente, cum ar fi extrase de cont și informații despre activele pe care le dețineți.

De exemplu, dacă aplicați pentru un împrumut de la OneMain Financial, aceștia vă vor cere informații despre activele dvs. și alte detalii, cum ar fi soldurile și cheltuielile bancare, pentru a vă ajuta să determinați dacă vă calificați. Ei ar putea explica, de asemenea, alte opțiuni de garanție pe care le-ați putea folosi pentru a garanta împrumutul, cum ar fi un vehicul, depozite de economii bancare interne și conturi de investiții.

Garanția poate fi o modalitate excelentă de a obține un împrumut dacă aveți active pe care le puteți lichida rapid și sunteți încrezător că vă puteți efectua rambursările la timp. Dar, este important să înțelegeți ce riscați înainte de a accepta să contractați un împrumut colateral.

Cosemnatar

Unele împrumuturi, în special cele mai mari, cum ar fi ipotecile, împrumuturile auto și împrumuturile pentru studenți, trebuie să aibă un cosemnatar. Aceștia sunt de obicei oameni în care împrumutatul are încredere, precum membrii familiei. Cu toate acestea, este important să ne amintim că cosemnarea unui împrumut înseamnă că împrumutatul principal îi cere, în esență, semnatarului secundar să-și asume în mod legal responsabilitatea de a rambursa împrumutul în cazul în care nu poate face acest lucru din orice motiv. Acest lucru poate pune o presiune asupra relației în cazul în care apar provocări financiare și nu este ceva ce ar trebui făcut ușor.

De asemenea, este important să rețineți că cosemnarea unui împrumut poate afecta creditul atât al împrumutatului principal, cât și al cosemnatarului. Acest lucru se datorează în mare măsură faptului că la fiecare cerere de împrumut se face o anchetă serioasă cu privire la creditul împrumutatului, care poate rămâne în raportul său timp de până la doi ani. Dacă împrumutatul principal nu plătește, creditul acestuia va fi afectat, precum și al cosemnatarului, iar acest lucru poate afecta și cererile viitoare de împrumut.

Când vă gândiți dacă să acționați ca cosemnatar pentru un împrumut, este important să cântăriți cu atenție toate argumentele pro și contra. Dacă nu sunteți sigur, poate fi util să vă așezați cu persoana care solicită un împrumut și să aveți conversații deschise și sincere despre istoricul său financiar și situația actuală.

Sursă alternativă de venit

Unii creditori acceptă venituri din alte surse care nu provin direct din salariul tău. Exemple în acest sens includ veniturile din conturile de pensii sau de investiții, cum ar fi dividendele sau proprietățile închiriate. Creditorii pot lua în considerare și alte surse previzibile de venit, cum ar fi pensia alimentară sau întreținerea copiilor. Cu toate acestea, aceste tipuri de venituri vor fi probabil supuse unui control mai atent, inclusiv unei analize mai amănunțite a istoricului de primire a împrumutatului și a stabilității sumei primite. În plus, împrumutătorul va trebui să evalueze dacă sursa de venit are o dată de expirare definită care necesită documentația de continuare.

Dacă nu puteți dovedi un venit constant, singura modalitate de a obține un împrumut personal negarantat fără o verificare a venitului este prin utilizarea garanțiilor sau prin solicitarea unui cosemnatar solvabil să solicite cu dvs. Împrumuturile fără verificarea veniturilor sunt, de obicei, limitate la termene de rambursare mai scurte și au adesea rate mai mari ale dobânzii, deoarece împrumutătorul își asumă mai multe riscuri atunci când împrumută bani debitorilor care nu au dovada veniturilor normale. Un cosemnatar acționează ca un garant și este responsabil pentru efectuarea plăților datoriei în cazul în care împrumutatul le pierde.

Linie de credit

O linie de credit este similară cu un împrumut personal prin faptul că vă oferă o limită maximă de cheltuieli, pe care o puteți atrage după cum este necesar. Sunteți responsabil pentru plata unei plăți minime în fiecare lună pentru a acoperi dobânda care se acumulează la fondurile pe care le-ați tras.

Există două tipuri de linii de credit: garantate și negarantate. Liniile de credit garantate sunt susținute de active pe care le gajați, cum ar fi capital imobiliar, inventar fizic sau conturi de creanță. Dacă nu împrumuți, creditorul va intra în posesia acestor active pentru a-și recupera pierderile. Ca urmare, liniile de credit garantate necesită, de obicei, o situație financiară mai puternică a afacerii și pot avea rate ale dobânzii mai mari decât liniile de credit negarantate.

O linie de credit personal negarantată nu este susținută de nicio garanție și poate fi accesată doar cu semnătura dvs. Cu toate acestea, aceste linii de credit sunt de obicei pentru sume mai mici și au termeni mai restrictivi decât o linie de credit garantată.

O linie de credit poate fi o opțiune bună pentru finanțarea proiectelor pe termen lung, gestionarea fluxului de numerar zilnic sau plata cheltuielilor de educație. Asigurați-vă că utilizați cu înțelepciune linia de credit pentru a evita plata unor comisioane și dobânzi inutile. De asemenea, întreabă dacă creditorul raportează birourilor de credit. Acest lucru vă poate ajuta să vă construiți ratingul de credit al afacerii dvs., care este un factor important în calificarea pentru împrumuturi în viitor.